Blog CostumeDeBarbati.ro/en

Romanian
English

Costumul cambrat-SlimFit

Orice bărbat este diferit fie prin stil, fie prin atitudine, fie prin caracter ori personalitate. Diferențele dintre bărbați le pot face doar anumite idei concepute de ei înșiși. Nimeni nu seamănă cu nimeni, însă toți sunt la fel ca ceilalți.

În ceea ce urmează, vom nota despre ce adoră bărbații din ziua de astăzi cel mai mult: costumul slimfit ori cambrat. Încă de la începuturile modernității, masculii alfa și-au definit o ”haină” care o poartă doar la ocaziile speciale. Însă nu este o regulă. Propria lor ”blană” concepută expres nevoilor acestora. Acum fie că vorbim despre un costum simplu, fie că vorbim de un altul cambrat- slimfit, cert este un singur lucru: costumul poate să definească o persoană.

Timpurile de astăzi permit unui bărbat să-și realizeze singur un costum. Să aleagă materialele, mărimile și croitorul ori atelierul. Totodată, există numeroase astfel de „boutique-uri” speciale pentru bărbați, cu o gamă foarte diversificată a culorilor și a materialelor textile. Toate acestea venind în ajutorul clientului.

Un costum bun trebuie să aibă trei piese(sacou, pantalon, vestă) sau două piese(sacou, pantalon) fie doar o singură piesă.

Notă: Sacoul fiind o piesă importantă a costumului, trebuie să fii atent la materialul textil (lână, bumbac etc) cât și la culoare. Modelul poate fi cambrat(slimfit – pe linia corpului) ori clasic, ce conferă lejeritate. Iar un lucru foarte important este acela de a preciza evenimentul cărui îi este destinat costumul comandat. Un croitor bun, întotdeauna, se gândește la materialul optim pentru clientul său, după ce află modelul dorit. De aceea, un bărbat trebuie să cunoască diferențele dintre costumele bărbătești ce par concepute din același material, însă există destule diferențe, cum ar fi: preț, finisaj, durabilitate și calitate.

Costumele cambrate (slimfit) sunt în general purtate de către tinerii generației masculine. Mai ales de cei cu un corp atletic. Nu numai pentru aspectul tineresc pe care acestea le conferă, ci și durabilitatea ori calitatea materialului din care sunt concepute. Astfel, putem spune că tinerii sunt mai avantajați.

Câteva sfaturi utile de urmat. Din fericire, avem foarte multe opțiuni atunci când ne dorim să achiziționăm un costum cambrat-slimfit. Variabilele se învârt în jurul culorii acestuia, finisajului și al materialului din care este confecționat. Numărul pieselor din care este alcătuit și eventual, un minim de accesorii. Este atât de ușor în ziua de astăzi să achiziționezi un costum bun, de calitate.

În general, bărbații își aleg costumul în funcție de culoarea preferată iar materialul cel mai căutat este mătasea și bumbacul. Sunt durabile și conferă un plus de eleganță. Putem spune că un mascul alfa poate fi observat și din prisma costumului purtat.