Blog CostumeDeBarbati.ro/en

Romanian
English

4 producători de țesături pentru viitorul tău costum

Atunci când vine vorba de costume, ne gândim în primul rând la mărimea acestuia să fie corectă, o culoare care să fie pe plac, dar să se și potrivească, sau un imprimeu care să ne scoată în evidență. Totul bun până aici, dar încă un element important al costumului este materialul din care este confecționat. Mulți trec cu vederea poliesterul sau alte materiale de slabă calitate, dar în continuare se vor prezenta trei țesături cu adevărat calitative, care vor adăuga un plus următorului costum achiziționat.

  1. Vitale Barberis Canonico

Producător italian de bumbac de înaltă calitate, Vitale Barberis a fost fondat în 1663. De mai mult de 350 de ani, aceștia produc materiale pentru case de modă precum Emenegildo Zegna. A rămas o afacere familie de când a fost fondată, iar tradiția, împreună cu calitatea, i-au asigurat un loc în topul celor mai apreciate țesături.

  1. Fratelli Tallia di Delfino

Un alt producător italian, Fratelli Tallia di Delfino și-a făcut loc printre cele mai vechi branduri de țesături abia în anul 1903. Totuși, calitatea materialelor oferite, meticulozitatea la detalii și îndelungul proces de creere a unui bumbac bun, au reușit să contureze imaginea producătorului pe piața internațională.

  1. Dormeuil

În 1842, tânărul James Dormeuil creează afacerea franceză de familie Dormeuil, care rapid va deveni lider mondial pe piața de producători de materiale de lux. Pe toate cele cinci continente, țesăturile emblematice au ajutat la crearea brandului, care este produce de pe teritoriile englezești. Se adresează elitelor, pe care vor să le îmbrace în eleganța britanică.

  1. Brioni

Un alt producător italian, care își are rădăcinile începând cu anul 1945 la Roma, Brioni au reușit nu doar să ofere lumii materiale de calitate, ci să și inoveze. Într-un timp foarte scurt, au devenit cunoscuți pentru costumele bărbătești made to measure sau colecțiile sartoriale ready to wear. Aceștia au inventat concepte consacrate precum runway show-ul bărbătesc, dar și ready to wear haute couture. Astfel, au devenit tot ceea ce lumea business-ului și a divertismentului împreună își doreau.

Deși părerea majorității spune că țesăturile de acest gen sunt scumpe, cert este că de multe ori calitatea are prețul ei. De aceea, dacă există disponibilitate financiară, aceste țesături își vor merita fiecare ban plătit. Trebuie avut în minte că dacă se alege un costum, de exemplu, lucrat cu asemenea material, acesta va putea fi cu ușurință purtat de nenumărate ori, deoarece, dacă este îngrijit corespunzător, se va păstra foarte bine.

Tu știai deja de acești producători de țesături?

sursa foto