Blog CostumeDeBarbati.ro

Romanian
English

Pași de urmat în alegerea costumului

Când vine vorba de purtarea unui costum, foarte mulți bărbați nu știu care ar trebui să fie forma finală a acestuia. Prea mulți dintre ei iau decizia finala în privința unui costum după o scurtă probă cu el în fața oglinzii, fără măcar să-l îmbrace sub forma unei ținute integrale, cu cămașă, pantofi și accesoriile preferate. 

Desigur, nu e o metodă greșită. Dacă cel în situația respectivă știe să recunoască din priviri proporțiile și detaliile în forma corectă, atunci cu siguranță nu va da greș. În schimb, există și varianta în care se pot lua lucrurile pas cu pas.

Ea presupune îndreptarea atenției către fiecare detaliu minor care face diferența. Luate în rând și aduse în modul dorit, vor fructifica potențialul ținutei. Așadar, principalii pași pe care ar trebui să-i urmezi sunt:

- Să verifici cusătura umerilor, care nu ar trebui facă nicio cută în cazul unei mărimi corect alese

- Să stabilești lungimea corectă a mânecilor 

- Să stabilești lungimea corectă a pantalonilor

- Să lași ultimul nasture descheiat

- Să alegi o cămașă în contrast cu costumul

- Să alegi o cravată în contrast cu cămașa

- Să alegi o batistă pe care să nu o asortezi cravatei

- Să asortezi cu bun gust imprimeurile, dacă există

- Dacă alegi să porți curea, să o asortezi pantofilor atât din punct de vedere al culorii cât și al materialului

- Să nu uiți cel mai important element: atitudinea

În mare parte, acestea ar fi etapele pentru a ajunge la cea mai bună variantă a unui costum într-o ținută completă. Niciuna nu acoperă mai mult decât alta, toate fiind esențiale pentru un rezultat final cât mai plăcut.

Cel mai bun sfat este să faci din ele criterii stricte după care te ghidezi când te îmbraci. În timp, recunoașterea lor ca fiind corecte îți va intra in reflex.

Așadar, tu ce ai mai adăuga listei de mai sus?

Sursa foto: www.asos.com