Blog CostumeDeBarbati.ro

Romanian
English

Lungimea pantalonilor de la costum

Atunci când vine vorba de costumele bărbătești, sunt unii care deja știu din ce ar putea fi el compus – că poate fi la două sau trei piese, tipuri de țesătură pe care să le aleagă, materialul cel mai bun sau diferitele imprimeuri. Mai există, însă și alte detalii legate de acest subiect al costumelor, detalii care sunt de mare importanță și vor asigura că ținuta creată nu va impresiona doar prin creativitatea pieselor, ci și atenția la detalii.

Unul dintre aspectele care țin doar de o piesă vestimentară a costumului, anume de pantaloni, este lungimea acestuia. În principiu, este cel mai important lucru de luat în calcul, după ce stabilim țesătura și imprimeul.

Efectele unei lungimi incorecte

Să ne imaginăm că avem un costum la trei piese, cu nasturii sacoului și a vestei la două rânduri. Bumbacul de calitate al acestuia se potrivește minunat cu imprimeul window pane ales. Destul de formal și interesant, așa-i?

Ei bine, dacă am fost suficient de creativi să venim cu această idee de costum, dar nu am fost deloc atenți ca mărimea pantalonilor să nu fie cea potrivită, nici măcar în talie, nu vom reuși să creăm impresia pe care ne-am fi dorit-o.

Mărimea pantalonilor trebuie să fie cea corectă, exact după principiul care se aplică și sacoului și vestei. Despre lungimea pantalonilor, incorect ar fi ca aceștia să fie prea lungi sau prea scurți. Punctul de referință în acest caz va fi glezna.

Lungimea care avantajează

Așadar, dacă punctul după care ne vom ghida va fi glezna, dacă pantalonii vor veni centrimetri întregi sub aceasta, în mod clar pantalonii vor fi prea lungi. De asemenea, dacă pantalonii vor veni cu mult deasupra gleznei, vom arăta la fel de inestetici.

De aceea, lungimea care este cea mai indicată, aceea pe care cu toții va trebui să o cunoaștem și să o reținem este aceea a pantalonului care vine pe linia gleznei. Astfel, se va păstra eleganța pantalonului, dar va crea și vizibilitate pentru pantofii aleși, fără a arăta prea multă piele. Dacă ne amintim această regulă nu avem cum să dăm greș în definirea detaliilor legate de pantaloni.

Lungimea pantalonilor celor îndrăzneți

După cum mai putem regăsi și în alte subiecte, există și aici excepția de la regulă, anume acel tip de bărbat căruia îi place să experimenteze, are curaj și vrea să iasă în evidență, păstrând nota de bun gust.

În acest caz, acest tip de bărbat va alege să poarte pantalonii o idee peste nivelul gleznei, nu prea mult, pentru a arăta mai mult din picior sau chiar a scoate la iveală o pereche de șosete colorate. Aceste șosete vor fi totuși alese doar în sezonul rece, nicidecum vara.

Este bine să reținem această regulă a lungimii pantalonilor, întrucât ea nu se aplică doar pantalonilor de costum, ci și pantalonilor chinos, cei casual, care pot înlocui jeanșii.

Tu ai avut până acum grijă la acest aspect?

sursa foto